בית האורווה בגדרה

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים בסגנון כפרי

הסיפור של הבית

בית האורווה בגדרה: תכנון אדריכלי ועיצוב פנים בסגנון כפרי. תכנון בית ברחוב הבילויים הרחוב המסחרי הראשון בגדרה. בעבר לכל בית הייתה חומה עם אורוות סוסים מאחור. החומה עם אחד הקירות של האורווה נשתמר וכיום מקיף את הבית החדש שנבנה. כשנכנסתי לדירה הקיימת זה הדבר הראשון שקלטו עיני ושימש כמוטיב המרכזי לתכנון כל הבית.

הדיירים: זוג הורים מתבגרים עם ילד סטודנט. הילדים והנכדים מתארחים. האב מהנדס עם משרד ביתי והאם עורכת דין וחובבת אמנות מושבעת.

הדירה: הדירה, ארבעה חדרים המתפרשים על שטח של כ-100 מ"ר, ממוקמת ברחוב הבילויים בגדרה, שבימיה הראשונים של המושבה, ב-18844, היה הרחוב המסחרי הראשון. משני עבריו ומאחורי מבנה הציבור והמסחר נבנו בתיהם של המתיישבים הראשונים. לכל בית הייתה אורוות סוסים בנויה מגיבוב של אבנים מקומיות. "בית האורווה" הוא בניין חדש בן זמננו שסביב כל היקפו נשתמרו הקירות והחומה ההיקפית של אורוות הסוסים הישנה. כשנכנסתי לדירה בקומת הגן לראשונה זה הדבר הראשון שקלטו עיני. נדהמתי לראות את האותנטיות שלה ואת היופי שבין הישן לחדש. מובן שהחומה הניבטת מכל חלון בבית ומשמשת כחומה פרטית של דירת הגן הייתה למוטיב המרכזי בתכנון ועיצוב הבית.

משך השיפוץ: השיפוץ ארך כחודשיים. התכנון המפורט עד לרמת הריהוט ארך כמעט שנה.

בית גולש אל החוץ

חלל היום: חלל היום בבית משמע אזור המטבח, פינת האוכל והסלון נגישים מאוד אל החוץ והגינה ולכן היה חשוב לי כמעצבת להשתמש במוטיבים מקשרים בין השניים. צבע הארונות הנמוכים במטבח נבחר ירוק זית ומתכתב עם הירוק בחוץ. החלטנו יחד, בעלי הבית ואני, לוותר על פינת אוכל נפרדת שתחלק את חלל המטבח למטבח ופינת אוכל, ובחרנו בפינת אוכל גדולה מאוד במרכז המטבח, כך למעשה הרווחנו גם מטבח ארוך וגדול וגם פינת אוכל שמשתרעת לכל אורכו. שולחן האוכל הגדול שתוכנן בקפידה יוצר ויובא על ידי "יוסף בחצר" והותאם בדיוק לחלל המקשר ומחבר בין המטבח לבין הסלון. מתחתיו התקנו אריחים מצוירים ויצרנו שטיח יפהפה שממסגר את אזור פינת האוכל, אותם אריחים ממשיכים גם לאזור החצר המקורה ויצרים את הגלישה של פנים הבית אל החוץ וההפך.

פסי מולדינגס המחברים ומעדנים את המפגש בין הקיר לתקרה הותקנו בהיקף החלל המרכזי ומשלימים את המראה הקלאסי שמתכתב עם החומה המקורית.

הפרוזדור: בפרוזדור המוביל אל החדרים הותקן טפט מעודן שיוצר עניין ושובר את האורכיות, ובסופו תוכננה דלת משרבייה החוצצת בין האזור הציבורי בבית לאזור הפרטי. הדלת תוכננה בדומה לצורות הטפט שנבחר ומשלימה את המראה האחיד. נגרות הדלת נבנתה בטכניקת חיתוך בלייזר על מנת ליצור את חללי האוויר המדויקים. הדלת מאפשרת מעבר אוויר ומבט אבל מצניעה את האזור הפרטי. לבסוף בחרנו לצבוע אותה בכחול טורקיז עז שמתכתב, איך לא, עם החומה האותנטית.

ניצלנו את הנישה בפרוזדור למידוף למאות הספרים של בני המשפחה ובחלק התחתון למגרות אחסון. כל פינה בבית נוצלה ונותנת מענה פרקטי לבעליה. בחיבור בין התקרה לקיר שולבו שוב פסי המולדינגס, אך הפעם בפרט בנייה עם תאורה נסתרת שזורקת אור עדין לכל אורך הספרייה.

מראה קלאסי וזוהר

חדרי השינה: בכל תכנון הנגרות בבית שילבנו עץ אלון צרפתי שנותן את החמימות ושומר על המראה הנקי והבהיר. גם בחדר המקלחת הכללית תוכנן ארון תריסים כמו של פעם שמאפשר אוורור ומתכתב עם סגנון המושבה הוותיק. בתוך הארון מיקמנו את מכונת ומייבש הכביסה, תא עמוק לקיפול בגדים, קרש גיהוץ, מגירה לאטבים ומדפים לאפסון כל כלי הניקיון והכביסה, מתוך מחשבה וידיעה שהעיצוב בבית לא צריך לבוא על חשבון הפרקטיות. שידת מגירות עם כיור בהתקנה אפס שנצבעה בצבע ירוק עז ממשיכה את הארון.

אני מאמינה שחדר שינה צריך להיות מאוד מזמין ונעים, חלל מרגיע שבו אנו אמורים להוריד מאיתנו את כל המתח שצברנו במשך היום לפני שאנו הולכים לישון. על כן ביקשתי מהלקוחות לבחור פריט ישן שלהם שהם מאוד מחוברים אליו ושנותן להם הרגשה טובה. בעלת הבית בחרה ציור מודרני שהיה תלוי בביתה הקודם. הוספנו מסגרות עדינות בגאומטריה מלבנית על קירות החדר שמשווים לחדר מראה קלאסי נקי, ובתוכן שילבנו את התמונה המודרנית. בחרנו מנורות מינימליסטיות בצורה גאומטרית עדינה משני צדי המיטה. השילוב בין פסי העיטור הקלאסיים ופרטי העיצוב המודרניים יצר סינרגיה מופלאה וחדר שינה נעים וטרנדי שמשלב ישן וחדש. למרגלות המידה תוכנן ארגז מצעים צבעוני התואם לשידות הלילה. במרכז החדר נתלה שנדליר מבריק ומנצנץ שמכנס את כל פרטי העיצוב בחדר ומשווה מראה קלאסי וזוהר בכל.

חדר רחצה הורים:

הקירות מחופים באריח לבן נקי. בעלת הבית, שהיא אישה מיוחדת, שמחה וצבעונית, החליטה שהיא חייבת שוב זריקת אנרגיה, לכן בחרנו להכניס תכנון נגרות קלאסי לשידה עם רגליים גלויות, גבוהות ומפורזלות שנצבעה בצהוב עז שמאיר את כל חלל המקלחת והופך אותו למקום שמאוד נעים לשהות בו.

דבר המעצבת:

התוצאה הסופית שהתקבלה היא בית עם המון אפסון נסתר עם תכנון מותאם לכל הנישות והפינות האפשריות לשימוש בעליו. בית שחושף בהדרגה את חלליו ומאפשר אינטימיות מרבית לחללים הפרטיים. וכזה שבכל פינה ופינה שלו רואים את הקשר והמחשבה על אותו קיר אורווה שנשתמר עוד מימיה הראשונים של המושבה.

פריט אהוב:

דלת המשרבייה הכחולה שמשמשת צוהר לעולמם הפרטי של בני הזוג בד בבד עם שמירה על האינטימיות החללית.

פרויקטים נוספים: