עיצוב פנים למסעדת פועלים

אזור תעשייה, קריית שמונה

הסיפור של הפרויקט

כל פרויקט הוא חוויה בפני עצמה על חד כמה וכמה בפרויקט שיש לי כאדריכלית את הזכות להשפיע ולעצב לא רק את המקום אלא את קו המחשבה של לקוחותיי.

כשהזמין אותי הלקוח למסעדה בבעלותו הראה לי מסעדה המעבירה תחושה של מסעדת פועלים כזו שנכנסים אליה מאזור התעשייה – בין מוסכים, חשוכה מאור טבעי מאורכת וכהה. כדי לבדל אותה מהסביבה ניסו לרהט אותה בריהוט כבד ומכובד שייתן לה את ה"חגיגיות" שלה. הלקוח עשה לי סיור במטבח ואחרי שטעמתי מהמאכלים הביתיים שכל כך הזכירו לי את הבית כל כך הזכירו לי את האוכל של אמא, מגוון טעמים שעוטפים את הפה בלי הגרגרנות וההתפנפנות שאני יכולה להשיג למכביר כאן אצלי בתל אביב, הבנתי והפנמתי שרמת האוכל והמקום אינם מדברים בכפיפה אחת והרגשתי שהשינוי בעיצוב צריך להיות קיצוני. הכיוון שאליו חותר בעל המקום שהוא חלל מסעדה ואירועים בסגנון כבד מכובד ונוצץ כמו אולם אירועים סטנדרטי – לא נכון למקום!!!

התעקשתי על זה שמסעדה וחלל לשמחות יכול לזרום ולהשתלב עם הסביבה שבה הוא נמצא – המבקרים בה אינם צריכים להיכנס לחלל בדיוני ודמיוני כזה שאינו מתכתב עם הסביבה היותר אגרסיבית שהוא נטוע בה. יפה מבחינתי זה אמיתי, כשאני מצליחה לקלף את השכבות ולהישאר עם החומר הראשוני וההתחלתי אני מצליחה לספר את האמת של המקום. והמקום והוא יפה – יפה כמו שהוא , בפשטות שלו, באגרסיביות שלו, בחוצפה שלו ובאמת החומרית שהוא מעביר.

כשקבלתי לידי את החצי השני של המסעדה זו שאליו המסעדה התרחבה ראיתי האנגר שנפתח הצידה בדלת ברזל ענקית וחשפה מסבכי בטון יפיפיים. נעתקה נשמתי כשראיתי אותם – רבות דובר על מסבכי הבטון הללו, יש שהציעו להמשיך את הנמכת הגבס כמו במסעדה הקיימת ולהסיר את המסבכים המגושמים הללו, יש שהציעו לצבוע אותם בצבע בטון – ואני התאהבתי בהם מיד. ידעתי שלא מחפים בטון מקורי ואמיתי בצבע בטון, שלא מסתירים אותם בהנמכת גבס וכשאני נמצאת תחתם ויכולה להבין בעזרתם את ההיגיון הקונסטרוקטיבי של המבנה זה היופי האמיתי בשיא ההתגלמות שלו.

מכאן כל הבחירות נעשו ברוח הדברים הללו – דלת הכניסה המקורית מהברזל נשתמרה, חלונות הסרט ההיקפיים שעשויים ברזל בלגי נצבעו, הזכוכיות השבורות הוחלפו בזכוכיות משוריינות כאלו שאפשר לראות את חוט הברזל שזור בפנים  – כל חלל המסעדה הפך מואר באור טבעי, תעלת מיזוג עשויה פח, הרצפה המקורית שהייתה שבורה ורעועה חודשה ברצפת בטון חשוף, רצינו להדגיש את בר הישיבה ועל כן הוא חופה באריחי פורצלן בצבע ירוק עז שנתנו את הטון לכל חלל המסעדה, קיר ירוק שנפרש על כל גובהו של החלל מתכתב איתו וממולו. כל הריהוט שנבחר הוא שילוב של פלטות שולחנות מעץ אלון מלא ופראי כזה שלא חושש להראות את הבקעים והסדקים שבו. כל מערך הכיסאות נבחר במגוון צבעים כדי שיהיה שמח. ובאמת תודה לאל מאז הפתיחה הרבה שמחות ואוכל טוב עברו במקום.

קרדיטים

פרויקטים נוספים: